Jdi na obsah Jdi na menu
 


Napotřetí (Wales 2012) - den sedmý

14. 11. 2012

Pátek, 15. června, 2012

Trasa: Abergwynant – Penmaenpool a zpět (pěšky)


t_p20120615_002.jpgBBC News jsou každou chvilkou proloženy meteozprávami, které upozorňují na nadměrné srážky a možnosti lokálních záplav ve Walesu a Midlands. Takhle má bejt celej den a noc, teprve zítra během dne se prý má situace zvolna zlepšovat. S kolegy tedy bohatýrsky posnídáme, shodneme se že „desátá rozhodne“ a zalezeme zpět do peřin, neb nic jiného se v tuto smutnou chvíli činit nedá.

t_p20120615_011.jpgDesátá rozhodne jen to, že se válíme v kanafasu až do poledne, kdy nás hlad a přeleženiny vystrnadí alespoň ke kuchyňskému stolu. Obídek, venku stále zuří živly. Poobědová malátnost, tedy zpět do pelechů:-))). V nich vydržíme až do podvečera, kdy už se nechce chrnět ani tomu největšímu ze zdejších chrápačů, Honzovi. Prostě, dnešní den padl na oltář zdejší povětrnosti. Když ven nemusíme, tak se tam necpeme. Dokazovat si, jací jsme tvrďáci a adventůristi taky nepotřebujeme, v našem věku už člověk pozná, kdy přijmout porážku a vyrovnat se s nezměnitelnými fakty. S počasím lze nesouhlasit, lze proti němu protestovat, ale to je tak jediné, co s ním lze dělat....

t_p20120615_027.jpgAle tak zase velké lemry nejsme. Venku, jak se zdá, se situace poněkud zklidňuje, i když obrazovka říká něco jiného. Opovrhneme ale informačním tokem od sličných rosniček, navlíkneme vršky od dešťovek a že se půjdeme trochu cournout podél zálivu. Jednak zabít čas, druhak protáhnout těla.

Podél bystřiny dorazíme k zálivu, krápne jen sem tam, spíše padá jen občasné mrholení. Vodou nasáklý kraj dostane zvláštní, neopakovatelnou atmosféru, docela si ji pochvalujeme, je to zase něco jiného než motorkárna. Na břehu narazíme na turistickou stezku, ve které mé cvičené oko na první pohled pozná zrušenou a snesenou železniční trať. To mne trochu povzbudí v pátracím úsilí, takže se t_p20120615_028.jpgrozhodneme dojít až do osady Penmaenpool. Jsou to tak čtyři kilometry proti proudu a tady je už původ stezky zcela jasný. Jednou z mála budov je typické anglické nádražíčko, dokonce zde zůstal i semafor. Dnes zde sídlí hotýlek s nezbytným pubem, tedy něco pro nás! Ještě si obhlídneme přístávek a silniční most přes záliv (je soukromý, teď večer zavřený, a samozřejmě podléhá výběru mýta), poté zapadneme do příjemně vytopeného pubíku na pár místních ejlů, stoutů či bittrů.

t_p20120615_035.jpgVe světle dalšího jsme to dělat neměli. Když se za dvě hodinky vyhrabeme ven, opět leje jako z konviček i s nezbytným větrem. Nikdo to za nás neudělá, tak halt zatneme zuby a hybaj stejnou cestou zpět. Do nocležiště se vrátíme promoklí durch, dole od deště a nahoře od potu po úsilovném zrychleném přesunu. Alespoň máme zase co sušit, jak již tradičně každý večer zde.

Zítra nás už bohužel čeká přesun na jih, neb dovolená se krátí.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Wales 2012 - den 7

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář